Sposób przygotowania:
Bombki z mleka w proszku
Miękkie masło i margarynę miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę dodajemy mleko w proszku,aromat migdałowy,wiórki kokosowe,wódkę dobrze wyrabiamy.Jezeli masa bedzie trochę wolna to dodać trochę mleka w proszku ,a jezeli będzi się kruszyć podczas robienia kulki dodac 1-2 lyzki mleka i dobrze wyrobić. Wafelki lub ciasteczka smarujemy cienko marmoladą ,z masy robimy kulkę wielkosci orzecha włoskiego i kulkę kładziemy na marmoladę, brzegi kulki wyrównujemy z wafelkiem lub ciasteczkiem.Gotową polewę czekoladową rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.Kulkę zanurzamy do połowy w polewie czekoladowej.Dla ozdoby mozna zrobic z płatków migdałowych uszy.. POLECAM ! ! !
misia5
Bo
Bo
jaNina
Edward mistrz kuchni
gosia56
Poprostu je nie dasz wiem ze nie wszyscy lubią wiórki kokosowe .
Edward mistrz kuchni
myślałam np o tartych migdałach ale nie wiedziałam czy pasują, ale i bez nich przepis GENIALNY
gosia56
Myslę ze trzeba spróbować moja kolezanka robi z róznymi bakaliami.zalezy co komu smakuje.
gusia1000