Sposób przygotowania:
Botwinka z koperkiem
Botwinkę i koperek dokładnie przepłukuję pod bieżącą wodą. Odkładam aby ociekła woda, następnie kroję drobniutko, liście, łodygi i maleńkie buraczki. Koperek siekam osobno, i zostawiam w miseczce. Nastawiam wodę ( około 2 l) z dodatkiem bulionu cielęcego i dwoma łyżkami octu winnego. Dodaję pokrojoną botwinkę, 2 łyżeczki cukru, i gotuję do miękkości ( około 30 minut) Po tym czasie śmietanę hartuję gorącym barszczem i wlewam do garnka z zupą, dodaję także posiekany koperek, 2-3 łyżki barszczu Krakus,oraz świeżo zmielony pieprz, wszystko mieszam i nakładam na talerze.
Podaję z jajkiem na twardo, i ziemniakami. Smacznego:)
Podaję z jajkiem na twardo, i ziemniakami. Smacznego:)
evita0007
kasiunia.1981
zewa
Tit
Agiatis
zbysiowa