lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Botwinka z odrobina octu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna wyszła botwinka ,a odrobinę octu można zastąpić kwaskiem cytrynowym.

Botwinka z odrobina octu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Botwinka z odrobina octu

 

 

Sposób przygotowania:

Botwinka z odrobina octu
1 .Do garnka wlewamy wodę dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz marchew pokrojona drobno. 2. Kiedy marchewka zmięknie dodajemy kucharka do smaku i pieprz odrobinkę. 3. Buraczki kroimy drobno razem z listkami . 4. Dodajemy do wywaru rosołowego i zostawiamy pod przykryciem na 15 minut. 5. Kiedy buraczki już zmiękną dodajemy odrobinę octu do smaku i na końcu śmietanę . 8. Wystarczy 2 minuty potrzymać na gazie i już gotowe.
Botwinka z odrobina octu
Kroimy umyte buraczki razem z liścmi :)
Botwinka z odrobina octu
Dodajemy przyprawy ,marchewkę i kucharka gotujemy aż marchewka z mieknie i wtedy dodajemy buraczki
Botwinka z odrobina octu
Na końcu dodajemy śmietanę wystarczy zamieszać z dwie minuty i gotowe