Sposób przygotowania:
Brasilien
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę rozmieszać z łyżkami zimnego mleka, połączyć z pozostałym wrzącym mlekiem i, mieszając, zagotować.Postawić naczynie z żółtkami w garnku z wrzącą wodą i cienkim strumieniem wlewać mleko, cały czas mieszając.Ostudzić.Gdy krem zgęstnieje rozłożyć go równomiernie na około 30-35 centymetrowej foremce(tortownica) wysypanej rozdrobnionymi biszkoptami ok.5mm.Wstawić do lodówki.Śmietanę ubić na końcu dodając cukier puder z roztartym na puder cukrem waniliowym.Tak przygotowaną bitą śmietanę nałożyć na uformowany wcześniej krem i utworzyć lekko spłaszczoną półkulę ,posypywać kruszonymi orzechami.Orzechy pozwolą na dokładniejsze formowanie.Całość dobrze schładzamy. Bon apetit:)