eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bratkartofle Eli ze śledziem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pyszne,szybkie danie dla amatorów śledzi.

Bratkartofle Eli ze śledziem

Składniki:

Bratkartofle Eli ze śledziem

 

  • 1/2 kg ziemniaków ugotowanych poprzedniego dnia(nie solić)
  • 1 płat śledzia solonego(nie moczyć)
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorem
  • 1-2 łyżki oleju
  • pieprz
  • maślanka do popicia

Sposób przygotowania:

Bratkartofle Eli ze śledziem
Ziemniaki(ugotowane bez soli poprzedniego dnia) pokroić w plastry.Cebulkę dymkę posiekać a szczypior pokroić osobno.Śledzia solonego (bez moczenia) pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulkę(bez szczypioru),ziemniaki i smażyć aż ziemniaki się przyrumienią.Dodać śledzie,doprawić pieprzem,jeszcze chwilę smażyć i na koniec posypać szczypiorem.Podawać z maślanką do popicia.Smacznego!

Tagi:

śledzie