Sposób przygotowania:
Brązowy kurczak
1. Udka rozdzielam
2. Składniki marynaty dobrze ze sobą łącze za pomocą łyżki. Do marynaty wkładam mięso i dobrze je nacieram. Przykrywam folią spożywczą i odstawiam do lodówki na ok 3 godziny
3. Podzielone udka w marynacie układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam pozostałą marynatą. Piekę w 200 ' funkcja góra-dół przez 20 min potem zmniejsza temperaturę do 185' i zmieniam na fukcję termoobieg i piekę 40 min.
2. Składniki marynaty dobrze ze sobą łącze za pomocą łyżki. Do marynaty wkładam mięso i dobrze je nacieram. Przykrywam folią spożywczą i odstawiam do lodówki na ok 3 godziny
3. Podzielone udka w marynacie układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam pozostałą marynatą. Piekę w 200 ' funkcja góra-dół przez 20 min potem zmniejsza temperaturę do 185' i zmieniam na fukcję termoobieg i piekę 40 min.