Sposób przygotowania:
Brokuł w sosie jogurtowym
Brokuła podzielić na różyczki. Blanszować bądź krótko gotować i przelać zimną wodą. Warzywo położyć na talerzu.
W rondlu wymieszać ocet z majonezem, zagotować i ostudzić. Majonez połączyć z jogurtem. Do sosu do smaku dodać jarzynkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać.
Sos wylać na brokuła. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika a następnie posypać nimi brokuła polanego sosem.
W rondlu wymieszać ocet z majonezem, zagotować i ostudzić. Majonez połączyć z jogurtem. Do sosu do smaku dodać jarzynkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać.
Sos wylać na brokuła. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika a następnie posypać nimi brokuła polanego sosem.