aggnieszkaa

aggnieszkaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Brokuły z zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sposób na przyrządzenie brokuła

Brokuły z zasmażką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brokuły z zasmażką

 

Sposób przygotowania:

Brokuły z zasmażką
Brokuła umyć, pociąć na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać sól i zagotować. Od chwili zewrzenia wody pozostawić na ogniu jeszcze przez około 5 minut, po czym odlewamy wodę. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ogniu na jakiś czas, aby bułka zdążyła się podsmażyć lub nawet (lekko!) przypalić. Brokuła wykładamy na talerze na wierzchu posypujemy usmażoną bułką. Świetny dodatek jako sałatka do obiadu.
Brokuły z zasmażką
Brokuła myjemy, kroimy na małe kawałki i wkładamy do garnka
Brokuły z zasmażką
Smażymy na maśle bułkę tartą, na małym ogniu, na złoto-brązowy kolor
Brokuły z zasmażką
Brokuła wykładamy na talerze na wierzchu posypujemy usmażoną bułką.

Tagi:

tarta brokuły