Sposób przygotowania:
Brownie kulki mocy - szybkie i łatwe do zrobienia
🔘 Daktyle włożyć do miski z gorącą wodą i moczyć przez 30 minut, później odlać i odcisnąć wodę. Zmiękczone daktyle pokroić na małe kawałki, a wodę zachować na później ( gdyby masa orzechowa była za sucha ).
🔘 Masa orzechowa : do pojemnika wrzucić pokrojone daktyle, orzechy nerkowca, orzechy włoskie i wstępnie zmiksować blenderem ręcznym, następnie wsypać kakao, cynamon i sól. Teraz całość ponownie dokładnie zmiksować blenderem ręcznym ( z krawędzi pojemnika zetrzyć szpatułką masę orzechową ) i miksować powtarzając czynność, aż do uzyskania piaszczystej masy. Gdy ściska się masę to powinna się lepić między palcami w przeciwnym razie dodać trochę oleju kokosowego lub wody po moczeniu daktyli.
🔘 Z masy orzechowej pobierać łyżeczką porcje i uformować w dłoniach ( posmarowane olejem kokosowym ) niewielkie kulki. Następnie kulki obtoczyć w kakao, startych orzechach, wiórkach kokosowych albo pozostawić je gładkie ( według uznania ). Brownie kulki mocy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce i zużyć w ciągu 2 tygodni.
🔘 Masa orzechowa : do pojemnika wrzucić pokrojone daktyle, orzechy nerkowca, orzechy włoskie i wstępnie zmiksować blenderem ręcznym, następnie wsypać kakao, cynamon i sól. Teraz całość ponownie dokładnie zmiksować blenderem ręcznym ( z krawędzi pojemnika zetrzyć szpatułką masę orzechową ) i miksować powtarzając czynność, aż do uzyskania piaszczystej masy. Gdy ściska się masę to powinna się lepić między palcami w przeciwnym razie dodać trochę oleju kokosowego lub wody po moczeniu daktyli.
🔘 Z masy orzechowej pobierać łyżeczką porcje i uformować w dłoniach ( posmarowane olejem kokosowym ) niewielkie kulki. Następnie kulki obtoczyć w kakao, startych orzechach, wiórkach kokosowych albo pozostawić je gładkie ( według uznania ). Brownie kulki mocy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce i zużyć w ciągu 2 tygodni.

