Sposób przygotowania:
Lody bananowo - orzechowe
🔘 Masa lodowa: banany obrać i pokroić na plastry, wyłożyć na papier do pieczenia i wstawić do zamrażarki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc. Następnie zamrożone banany wrzucić do blendera i posiekać nożykiem do kostek lodu. Później zmienić nożyk, wlać mleko migdałowe, dodać masło orzechowe i całość zmiksować na kremową masę.
🔘 Teraz za pomocą gałkownicy do lodów nałożyć gałki lodów do miseczek szklanych. Następnie lody polać miodem (jak kto lubi) i udekorować pokruszoną czekoladą (lody bananowe dość szybko topnieją, dlatego przed podaniem włożyć puste miseczki na 30 minut do zamrażarki).
🔘 Teraz za pomocą gałkownicy do lodów nałożyć gałki lodów do miseczek szklanych. Następnie lody polać miodem (jak kto lubi) i udekorować pokruszoną czekoladą (lody bananowe dość szybko topnieją, dlatego przed podaniem włożyć puste miseczki na 30 minut do zamrażarki).