Sposób przygotowania:
Daktylowe kulki mocy z ciecierzycą
🔘 MASA NA KULKI MOCY: daktyle pokroić na małe kawałki i wrzucić do wąskiego wysokiego naczyna, następnie dodać ciecierzycę i wstępnie dobrze zmiksować blenderem ręcznym. Teraz dodać mus migdałowy, mus orzechowy, mąkę migdałowa, wsypać cynamon i całość ponownie zmiksować.
🔘 Masę daktylową wyjąć z naczynia i zagnieść rękami na zwartą i lekko klejącą masę. Z powstałej masy daktylowej za pomocą rąk posmarowanych olejem kokosowym, uformować małe kulki i wstawić do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Później część kulek obtoczyć w roztopionej ( w kąpieli wodnej ) czekoladzie, natomiast drugą część obtoczyć w wiórkach kokosowych. Kulki mocy należy przechowywać w lodówce.
🔘 Masę daktylową wyjąć z naczynia i zagnieść rękami na zwartą i lekko klejącą masę. Z powstałej masy daktylowej za pomocą rąk posmarowanych olejem kokosowym, uformować małe kulki i wstawić do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Później część kulek obtoczyć w roztopionej ( w kąpieli wodnej ) czekoladzie, natomiast drugą część obtoczyć w wiórkach kokosowych. Kulki mocy należy przechowywać w lodówce.