Sposób przygotowania:
Kulki energetyczne z nasionami chia
🔘 Suszone daktyle moczyć w ciepłej wodzie około 10 minut, później, odlać i odcisnąć wodę (moczone daktyle ważą więcej). Migdały i nasiona chia osobno zmiksować.
🔘 Masa na kulki energetyczne: do pojemnika z blendera włożyć zmiękczone daktyle i zmiksować. Następnie dodać zmiksowane nasiona chia i migdały, wsypać kakao, szczyptę soli i ponownie krótko razem miksować, aż powstanie coś w rodzaju ciasta (jeżeli ciasto jest zbyt suche, wtenczas dodać trochę wody po moczeniu daktyli).
🔘 Teraz używając posmarowanych olejem kokosowym rąk z ciasta uformować kulki, na każdą kulkę należy zużyć około 1 łyżkę stołową ciasta. Część kulek energetycznych obtoczyć w kakao i wiórkach kokosowych. Smakołyk jeść je od razu lub włożyć do lodówki i podawać jako przekąskę każdego dnia.
🔘 Masa na kulki energetyczne: do pojemnika z blendera włożyć zmiękczone daktyle i zmiksować. Następnie dodać zmiksowane nasiona chia i migdały, wsypać kakao, szczyptę soli i ponownie krótko razem miksować, aż powstanie coś w rodzaju ciasta (jeżeli ciasto jest zbyt suche, wtenczas dodać trochę wody po moczeniu daktyli).
🔘 Teraz używając posmarowanych olejem kokosowym rąk z ciasta uformować kulki, na każdą kulkę należy zużyć około 1 łyżkę stołową ciasta. Część kulek energetycznych obtoczyć w kakao i wiórkach kokosowych. Smakołyk jeść je od razu lub włożyć do lodówki i podawać jako przekąskę każdego dnia.
lukrowanepierniczki