paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Brownie z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ciasto typu brownie z gorzką czekoladą i kawałkami orzechów włoskich. Pasuje podawać je zarówno do kawy jak i herbaty. Jest proste do przygotowania.

Brownie z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brownie z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Brownie z orzechami
Do miski pokruszyć gorzką czekoladę i dodać pokrojone masło, rozpuścić razem nad kąpielą wodą i ostudzić.

Do miski wbić jajka, wsypać cukier zmiksować, wymieszać z mąką. Do masy jajecznej wlewać masę czekoladową delikatnie mieszając.

Na koniec do ciasta wsypać pokrojone orzechy włoskie i wymieszać.

Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i piec w temp. 200 stopni przez około 20 minut.
Brownie z orzechami
Do miski pokruszyć gorzką czekoladę i dodać pokrojone masło, rozpuścić razem nad kąpielą wodą i ostudzić.
Brownie z orzechami
Do miski wbić jajka, wsypać cukier zmiksować, wymieszać z mąką.
Brownie z orzechami
Do masy jajecznej wlewać masę czekoladową delikatnie mieszając.
Brownie z orzechami
Na koniec do ciasta wsypać pokrojone orzechy włoskie i wymieszać.

Tagi:

ciasto brownie