Sposób przygotowania:
Proste czekoladowe ciasteczka
Czekoladę rozpuszczamy wraz z masłem. Studzimy.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka i cukier. Wlewamy masę czekoladową i miksujemy na małych obrotach.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao i dodajemy do masy.
Delikatnie łączymy składniki. Masę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny.
Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Pieczemy 10-15 minut. Studzimy na kratce. Smacznego ;)
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka i cukier. Wlewamy masę czekoladową i miksujemy na małych obrotach.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao i dodajemy do masy.
Delikatnie łączymy składniki. Masę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny.
Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Pieczemy 10-15 minut. Studzimy na kratce. Smacznego ;)