kolia71

kolia71

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Brownie z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chodziły za mną orzechy, więc wyszło brownie z orzechami

Brownie z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brownie z orzechami włoskimi

 

 

Sposób przygotowania:

Brownie z orzechami włoskimi
Czekoladę rozpuścić na parze. W misce wymieszać jajka i dodawać stopniowo cały czas mieszając brązowy cukier, cukier waniliowy, miękkie masło oraz wymieszaną razem mąka proszek do pieczenia oraz kakao.

Dodać letnią, rozpuszczoną ciemną czekoladę na parze (odłożyć ok. 3 łyżki na ozdobienie ciasta) i wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodać posiekane orzechy włoskie.



Mieszankę przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.

Piec w piekarniku przez około w temperaturze 200 ° C ok. 35-40 minut.



Po wyjęciu ozdobić podgrzaną czekoladą wierzch ciasta, robiąc esy-floresy.
Brownie z orzechami włoskimi
NA początku rozpuścić czekoladę na parze
Brownie z orzechami włoskimi
Do ubitych jajek dodać bardzo miękkie masło
Brownie z orzechami włoskimi
Na koniec wsypać orzechy włoskie i wymieszać całość
Brownie z orzechami włoskimi
Przełożyć gotowe ciasto do formy wyłożonej pergaminem