Sposób przygotowania:
Brownie z orzechami włoskimi
Czekoladę rozpuścić na parze. W misce wymieszać jajka i dodawać stopniowo cały czas mieszając brązowy cukier, cukier waniliowy, miękkie masło oraz wymieszaną razem mąka proszek do pieczenia oraz kakao.
Dodać letnią, rozpuszczoną ciemną czekoladę na parze (odłożyć ok. 3 łyżki na ozdobienie ciasta) i wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodać posiekane orzechy włoskie.
Mieszankę przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w piekarniku przez około w temperaturze 200 ° C ok. 35-40 minut.
Po wyjęciu ozdobić podgrzaną czekoladą wierzch ciasta, robiąc esy-floresy.
Dodać letnią, rozpuszczoną ciemną czekoladę na parze (odłożyć ok. 3 łyżki na ozdobienie ciasta) i wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodać posiekane orzechy włoskie.
Mieszankę przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w piekarniku przez około w temperaturze 200 ° C ok. 35-40 minut.
Po wyjęciu ozdobić podgrzaną czekoladą wierzch ciasta, robiąc esy-floresy.