kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Brukselka po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

brukselki oczyścić, gotować 10 minut w osolonej wodzie, osączyć. Dymki oczyścić, pokroić. Frankfurterki pokroić na kawałki.

Brukselka po wiedeńsku

Składniki:

Brukselka po wiedeńsku

 

  • brukselka 1 kg
  • frankfurterki 8 sztuk
  • dymki 2 sztuk
  • musztardy 1 łyżka
  • oliwa 4 łyżki
  • ocet winny 3 łyżki
  • majeranek
  • sól

Sposób przygotowania:

Brukselka po wiedeńsku
brukselki oczyścić, gotować 10 minut w osolonej wodzie, osączyć.
Dymki oczyścić, pokroić.
Frankfurterki pokroić na kawałki.

Ocet winny wymieszać z musztardą i olejem, przyprawić.
Sosem polać warzywa i kiełbaski, wymieszać, oprószyć majerankiem.

Tagi:

brukselka