Sposób przygotowania:
Brunetka w czekoladzie
Posiekać 25 dag polewy czekoladowej, włożyć do metalowej miseczki, dodać masło i kawę. Umieścić nad parą i mieszajac rozpuścić. Przestudzić.
Posiekać orzechy i pistacje, częśc odłożyć do dekoracji.
Jajka ubić na puszystąmasę z 34 dag cukru i cukrem waniliowym.
Dodać skórkę pomarańczową.
Połączyć ze stopioną czekoladą. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i orzechami.
Ciasto piec 50 minut 1 175'C.
Ostudzoną babę polać resztą roztopionej polewy.
Resztę cukru skarmelizować, dodać orzechy. Polać babę.
Posiekać orzechy i pistacje, częśc odłożyć do dekoracji.
Jajka ubić na puszystąmasę z 34 dag cukru i cukrem waniliowym.
Dodać skórkę pomarańczową.
Połączyć ze stopioną czekoladą. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i orzechami.
Ciasto piec 50 minut 1 175'C.
Ostudzoną babę polać resztą roztopionej polewy.
Resztę cukru skarmelizować, dodać orzechy. Polać babę.