krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Brunetka w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Brunetka w czekoladzie

Składniki:

Brunetka w czekoladzie

 

  • 45 dag polewy pełnomlecznej
  • po 5 dag pistacji i orzechów włoskich
  • 2 łyżki kawy instant
  • 18 dag masła
  • 37 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • 6 jajek
  • opakowanie cukru waniliowego
  • opakowanie mielonej skórki pomarańczowej
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Brunetka w czekoladzie
Posiekać 25 dag polewy czekoladowej, włożyć do metalowej miseczki, dodać masło i kawę. Umieścić nad parą i mieszajac rozpuścić. Przestudzić.
Posiekać orzechy i pistacje, częśc odłożyć do dekoracji.
Jajka ubić na puszystąmasę z 34 dag cukru i cukrem waniliowym.
Dodać skórkę pomarańczową.
Połączyć ze stopioną czekoladą. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i orzechami.
Ciasto piec 50 minut 1 175'C.
Ostudzoną babę polać resztą roztopionej polewy.
Resztę cukru skarmelizować, dodać orzechy. Polać babę.

Tagi:

jajko kawa jajka