anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Bruschetta z awokado i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Włoski ser z awokado i chrupiąca grzanka

Bruschetta z awokado i parmezanem

Składniki:

Bruschetta z awokado i parmezanem

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z awokado i parmezanem
- Chleb grillujemy z obu stron na złoto i nacieramy czosnkiem.
- Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem.

Tagi:

chleb awokado