Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Bruschetta z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Każdy lubi pieczywo z grilla, dodałam do niego pokrojone w kostkę pomidory plus zioła... Zrobiona bruschetta z grilla.

Bruschetta z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bruschetta z grilla

 

  • bułka paluch wieloziarnista - 2 sztuki (każde pieczywo będzie odpowiednie)
  • pomidory - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa - 1 łyżka
  • bazylia świeża - garść liści
  • sól - szczypta
  • pieprz - szczypta

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z grilla
Paluchy przecinamy wzdłuż na 2 równe części, i w miejscu przecięcia kładziemy na rozgrzany grill. Gdy bułki nam dochodzą, kroimy pomidora w kostkę. Siekamy bazylie. Wszystko wkładamy do miski, dodajemy sól, pieprz i łyżkę oliwy. Mieszamy, aby połączyły się składniki. Pieczywo powinno być już gotowe, smarujemy obranym ząbkiem czosnku i układamy pomidory. Szybko i smacznie;)
Bruschetta z grilla
Etap 1

Tagi:

pieczywo