Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Bruschetta z kurkami i lubczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Lekkie danie na letni deszczowy dzień ;-)

Bruschetta z kurkami i lubczykiem

Składniki:

Bruschetta z kurkami i lubczykiem

 

  • 30 dag świeżych kurek
  • 1 średnia cebula
  • 4 kromki z bagietki
  • pasta z pieczonego czosnku
  • oliwa
  • gałązka lubczyku
  • ser "Grana Padano``
  • sól pieprz
  • ocet balsamiczny
  • świeży tumianek

Sposób przygotowania:

Bruschetta z kurkami i lubczykiem
Kromki z bagietki zrumienić na suchej patelni lekko ostudzić, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać oczyszczone kurki i dusić 5 min, po czym dołożyć posiekany lubczyk i doprawić solą i pieprzem. Bagietki posmarować pastą z pieczonego czosnku i wyłożyć na nie kurki, posypać płatkami sera, skropić octem i udekorować tymiankiem.

Tagi:

sery ser