kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Bruschetta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i smaczne bruschetty na śniadanie

Bruschetta z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta z pieczarkami

 

  • Bułki grahamki - 3 sztuki
  • Pieczarki - około 3 sztuk
  • Papryka zielona - 1 sztuka
  • Ser gouda - 2 plasterki
  • Cebulka
  • Pieprz
  • Oliwa

Sposób przygotowania:

Bruschetta z pieczarkami
Na samym początku obieramy pieczarki i podsmażamy je na patelni z odrobiną oliwy. Paprykę, ser i cebulkę kroimy w mniejsze kawałki. Bułki grahamki przekrawamy na dwie części . Następnie na środku bułki umieszczamy odrobinę ser, następnie na całości rozkładamy podduszone pieczarki, paprykę oraz cebulkę. Całość zapiekamy w piekarniku przez około 15 min w temp. 180 stopni. Takie bruschetty są idealnym dodatkiem do porannej jajecznicy. Uwaga: można dać więcej sera żółtego, ja niestety miałam resztkę.Smacznego!!
Bruschetta z pieczarkami
Bułki grahamki przed przekrojeniem na dwie części
Bruschetta z pieczarkami
Pokrojone pieczarki przed duszeniem na patelni
Bruschetta z pieczarkami
Bruschetty przd włożeniem do piekarnika
Bruschetta z pieczarkami
Bruschetty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Tagi:

sery ser