Sposób przygotowania:
Brzoskwinie w syropie
Brzoskwinie umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół i usunąć pestkę.
Przygotowanie zalewy: Cukier wsypać do wody, postawić garnek na ogniu i zagotować. Następnie owoce ułożyć w słoiku, zalać zalewą i porządnie zakręcić słoiki.
Przygotować spory garnek, na dno wyłożyć ściereczkę i włożyć słoiki z brzoskwiniami. Wlać wody do około 3/4 wysokości, przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie wyjąć słoiki, ustawić do góry dnem.
Przygotowanie zalewy: Cukier wsypać do wody, postawić garnek na ogniu i zagotować. Następnie owoce ułożyć w słoiku, zalać zalewą i porządnie zakręcić słoiki.
Przygotować spory garnek, na dno wyłożyć ściereczkę i włożyć słoiki z brzoskwiniami. Wlać wody do około 3/4 wysokości, przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie wyjąć słoiki, ustawić do góry dnem.