Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Soczyste brzoskwinie zapiekane pod chrupiącą kruszonką!

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszo

Składniki:

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszo

 

  • Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszo
Naczynie do zapiekania natłuszczamy. Pokrojone brzoskwinie mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Układamy w naczyniu. Składniki kruszonki bardzo szybko wyrabiamy palcami. Rozkruszamy na wierzch brzoskwiń. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C. Pieczemy ok.35 min ( do złocistego brązu ).Podajemy z lodami lub/+ bitą śmietaną.