Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe lizaki lodowe
Już jakiś czas za mną chodziły takie domowe, sorbetowy lody na patyku :) Gdy zobaczyłam w sklepie pojemniczki do robienia lodów, od raz wrzuciałam je do koszyka ;)
Z zamrażarki wyciągnęłam owoce (ze skórkami, ale bez pestek) zmiksowałam je, dodając cukier i świeży sok z cytryny. Masę sorbetową przełożyłam do pojemniczkó, włożyłam patyeczki od lodów i zamroziłam.
Po zamrożeniu plastikowe pojemniczki należy włożyć na chwilę do ciepłej wody, by lód ładnie się wysunął :)
Z zamrażarki wyciągnęłam owoce (ze skórkami, ale bez pestek) zmiksowałam je, dodając cukier i świeży sok z cytryny. Masę sorbetową przełożyłam do pojemniczkó, włożyłam patyeczki od lodów i zamroziłam.
Po zamrożeniu plastikowe pojemniczki należy włożyć na chwilę do ciepłej wody, by lód ładnie się wysunął :)