jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Budyń czekoladowy z bezową łapką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To szybki i smaczny deserek do popołudniowej kawki.

Budyń czekoladowy z bezową łapką

Składniki:

Budyń czekoladowy z bezową łapką

 

  • 1 budyń czekoladowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 litra mleka
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • pół szklanki wiśni z nalewki
  • 4 duże bezowe eklerki
  • 4 biszkopciki

Sposób przygotowania:

Budyń czekoladowy z bezową łapką
Gotujemy budyń na mleku, studzimy mieszając od czasu do czasu, by nie zrobił się kożuch. Gdy budyń jest chłodny dodajemy skruszoną czekoladę.
Do salaterek wkładamy po biszkopciku, na które wykładamy budyń z czekoladą.Na górze nakładamy wiśnie z nalewki, po połówce bezowego eklerka. Drugą połówkę kruszymy i dekorujemy nią deser.

Tagi:

czekolada