sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Budyń czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, gęsty i o smaku prawdziwej czekolady. Zawsze, kiedy gotuję budyń mój syn twierdzi, że nie lubi i bardzo tego żałuje bo niestety muszę jeść go sama.

Budyń czekoladowy

Składniki:

Budyń czekoladowy

Składniki

Sposób przygotowania:

Budyń czekoladowy
Z podanej ilości mleka odlewamy 3/4 szklanki. Pozostałą część gotujemy z dodatkiem połamanej czekolady deserowej. (Możemy zastąpić ją mleczną lub gorzką.)

Obie mąki wsypujemy do szklanki mleka i energicznie mieszamy aż składniki połączą się. Powstałą mieszankę wlewamy do wrzącego mleka czekoladowego.

Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Gotowy gęsty budyń przelewamy do salaterek.

Dowolnie dekorujemy.