Sposób przygotowania:
Budyń czekoladowy
Z podanej ilości mleka odlewamy 3/4 szklanki. Pozostałą część gotujemy z dodatkiem połamanej czekolady deserowej. (Możemy zastąpić ją mleczną lub gorzką.)
Obie mąki wsypujemy do szklanki mleka i energicznie mieszamy aż składniki połączą się. Powstałą mieszankę wlewamy do wrzącego mleka czekoladowego.
Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Gotowy gęsty budyń przelewamy do salaterek.
Dowolnie dekorujemy.
Obie mąki wsypujemy do szklanki mleka i energicznie mieszamy aż składniki połączą się. Powstałą mieszankę wlewamy do wrzącego mleka czekoladowego.
Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Gotowy gęsty budyń przelewamy do salaterek.
Dowolnie dekorujemy.
SylaUla
sammakko
Dziękuję :) Smakuje ekstra czekoladowo ;)