Sposób przygotowania:
Czekoladowy budyń jaglany
1. Kasze jaglaną płuczemy kilkukrotnie zimną wodą aby pozbyć się goryczki.
2. Przepłukania kaszę przekładamy do garnuszka i zalewamy mlekiem i gotujemy , aż kasza pochłonie nadmiar płynu i będzie miękka.
3. Pod koniec gotowania dodajemy kakao, gorzką czekoladę, cukier brązowy oraz szczyptę soli.
4. Gdy kasza trochę wystygnie używamy blendera i miksujemy ją na gładki krem.
5. Przekładamy do salaterek. Dekorujemy według uznania owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.
2. Przepłukania kaszę przekładamy do garnuszka i zalewamy mlekiem i gotujemy , aż kasza pochłonie nadmiar płynu i będzie miękka.
3. Pod koniec gotowania dodajemy kakao, gorzką czekoladę, cukier brązowy oraz szczyptę soli.
4. Gdy kasza trochę wystygnie używamy blendera i miksujemy ją na gładki krem.
5. Przekładamy do salaterek. Dekorujemy według uznania owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.
lukrowanepierniczki
mocsłodkości