Sposób przygotowania:
Budyń czekoladowy na żółtkach
Żółtka wbijamy do garnuszka, dodajemy cukier i ucieramy. Następnie dodajemy kakao, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną i mieszamy stopniowo dodając mleko (200 ml).
Pozostałe mleko zagotować w garnku, zmniejszyć ogień i wlać masę żółtkowo - kakaową. Podgrzewać na małym ogniu cały czas energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Na końcu dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Rozlać do pucharków, posypać płatkami lub słupkami migdałów.
Smacznego:-)
Pozostałe mleko zagotować w garnku, zmniejszyć ogień i wlać masę żółtkowo - kakaową. Podgrzewać na małym ogniu cały czas energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Na końcu dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Rozlać do pucharków, posypać płatkami lub słupkami migdałów.
Smacznego:-)
SylaUla