Sposób przygotowania:
Budyń kawowy
Cztery łyżki zimnego mleka odlewam z całości do szklanki i łączę dokładnie z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania z cukrem.
Do gotującego się mleka wlewam zawartość szklanki z mlekiem i i mąką. Ponownie doprowadzam do zagotowania. Zdejmuję z ognia. Dodaje masło zmiksowane z kawą i kakao, dokładnie całość mieszam aż do otrzymania jednolitej masy. Budyń rozkładam do miseczek i od razu podaję z dżemem i jogurtem.
Do gotującego się mleka wlewam zawartość szklanki z mlekiem i i mąką. Ponownie doprowadzam do zagotowania. Zdejmuję z ognia. Dodaje masło zmiksowane z kawą i kakao, dokładnie całość mieszam aż do otrzymania jednolitej masy. Budyń rozkładam do miseczek i od razu podaję z dżemem i jogurtem.