mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Budyń kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Oryginalny, domowy budyń o ciekawym kawowym smaku:)

Budyń kawowy

Składniki:

Budyń kawowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń kawowy
Cztery łyżki zimnego mleka odlewam z całości do szklanki i łączę dokładnie z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania z cukrem.
Do gotującego się mleka wlewam zawartość szklanki z mlekiem i i mąką. Ponownie doprowadzam do zagotowania. Zdejmuję z ognia. Dodaje masło zmiksowane z kawą i kakao, dokładnie całość mieszam aż do otrzymania jednolitej masy. Budyń rozkładam do miseczek i od razu podaję z dżemem i jogurtem.

Tagi:

kawa