agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

budyń orzechowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny deser w postaci budyniu.

budyń orzechowy.

Składniki:

budyń orzechowy.

 

Sposób przygotowania:

budyń orzechowy.
Orzechy sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami, startą skórka pomarańczową i cytrynowa. delikatnie wymieszać z pianą z ubitych białek, przesypując tartą bułką oraz orzechami. Formę wysmarować tłuszczem oraz posypać bułką tartą, włożyć masę, szczelnie zamknąć i gotować w kąpieli wodnej około 60 minut. Ugotowany i przestudzony budyń wyjąć z formy.

Tagi:

tarta beza bezy