marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Budyń z kury.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotować kurę z jarzynami i zemleć w maszynce z namoczoną w mleku bułką.Zrobić masę i zmieszać z kurą i jarzynami.Kłaść do formy.Gotować.

Budyń z kury.

Składniki:

Budyń z kury.

 

  • 15 dkg.kury,
  • 3 dkg.włoszczyzny,
  • 2 dkg.masła,
  • 25 ml.mleka,
  • 2 dkg.czerstwej bułki,
  • 5 g.tartej bułki,
  • 3 g.zielonej pietruszki natki,
  • 1 jajko,
  • 1 g.soli.

Sposób przygotowania:

Budyń z kury.
Ugotować kurę wraz z włoszczyzną,zemleć w maszynce,wraz z namoczoną w mleku bułką.Masło utrzeć z żółtkiem,ubić pianę.Składniki połączyć i wymieszać z solą i siekaną pietruszką.
Przygotowaną masę włożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.Gotować pod przykryciem.

Tagi:

jajko jajka