Sposób przygotowania:
Budyniowe naleśniki
Do miski wbijam jajka i dodaję cukier trzcinowy.
Miksuję na dużych obrotach tak by powstała jednolita masa.
Dodaję mleko, wodę gazowaną, olej oraz budyń i mąkę. Całość jeszcze raz miksuję do połączenia składników tak by nie było grudek.
Jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać jeszcze trochę mąki.
Na rozgrzaną patelnię wylewam odrobinę oleju. Rozgrzewam. Za pomocą łyżki kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię.
Smażę z obu stron na rumiano. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Miksuję na dużych obrotach tak by powstała jednolita masa.
Dodaję mleko, wodę gazowaną, olej oraz budyń i mąkę. Całość jeszcze raz miksuję do połączenia składników tak by nie było grudek.
Jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać jeszcze trochę mąki.
Na rozgrzaną patelnię wylewam odrobinę oleju. Rozgrzewam. Za pomocą łyżki kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię.
Smażę z obu stron na rumiano. Podaję z ulubionymi dodatkami.