patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Budyniowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne budyniowe naleśniki które są zwarte i plastyczne. Idealne do faszerowania np dżemem czy bitą śmietaną.

Budyniowe naleśniki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Budyniowe naleśniki

 

  • 1.5 szklanki wody gazowanej
  • 1.5 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju do ciasta
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 budyń np. Malinowy
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Budyniowe naleśniki
Do miski wbijam jajka i dodaję cukier trzcinowy.

Miksuję na dużych obrotach tak by powstała jednolita masa.

Dodaję mleko, wodę gazowaną, olej oraz budyń i mąkę. Całość jeszcze raz miksuję do połączenia składników tak by nie było grudek.

Jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać jeszcze trochę mąki.

Na rozgrzaną patelnię wylewam odrobinę oleju. Rozgrzewam. Za pomocą łyżki kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię.

Smażę z obu stron na rumiano. Podaję z ulubionymi dodatkami. 


Budyniowe Naleśniki
Jajka wbijam do miski dodaję cukier trzcinowy.
Budyniowe Naleśniki
Jajka ubiam na wysokich obrotach na pianę.
Budyniowe Naleśniki
Następnie dodaję wszystkie składniki zaczynając od płynnych.
Budyniowe Naleśniki
Skladniki dokładnie łącze ze sobą za pomocą miksera.
Budyniowe Naleśniki
Naleśniki smażę na rumiano z obu stron.