Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Muffinki cukiniowo- kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i zdrowe muffinki z dodatkiem cukinii. Idealne w diecie 3xbez (bez glutenu, cukru i nabiału).

Muffinki cukiniowo- kokosowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffinki cukiniowo- kokosowe

 

  • 3 jajka
  • 15 gram mąki kokosowej
  • 150gram wiórek kokosowych (niesiarkowane)
  • 150gram startej cukinii
  • 30ml oleju kokosowego płynnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
  • aromat pomarańczowy- kilka kropli
  • kakao- 2 łyżeczki
  • cynamon cejloński- 1 łyżeczka
  • ksylitol- 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Muffinki cukiniowo- kokosowe
Jajka wbić do misy miksera i wymieszać z dodatkiem ksylitolu. Dodać startą na drobnych oczkach cukinię i dokładnie wymieszać.

Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć do foremek na muffinki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w 180stopniach. Zjadać po przestygnięciu.
Muffinki cukiniowo- kokosowe
Muffinki cukiniowo- kokosowe w przygotowaniu
Muffinki cukiniowo- kokosowe
Muffinki cukiniowo- kokosowe w przygotowaniu
Muffinki cukiniowo- kokosowe
Muffinki cukiniowo- kokosowe w przygotowaniu