Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z jabłkiem i bananem
Zaczyn:
Drożdże w kruszyć do miski, dodać sól, cukier oraz mąkę. Wlać mleko, wymieszać do połączenia się składników. Odstawić na 15 min w ciepłe miejsce.
Ciasto:
Do dużej miski wsypać mąkę oraz cukier, wymieszać. Wbić jajka, wlać mleko oraz wyrośnięty zaczyn. Mikserem lub łyżką połączyć składniki do powstania gęstego ciasta. Odstawić na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Dodatki:
Owoce umyć, obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne, wraz z bananami pokroić w kostkę. Owoce dodać do ciasta, delikatnie przemieszać.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła, dużą łyżką nabierać porcję ciasta, smażyć rumiane racuchy z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Drożdże w kruszyć do miski, dodać sól, cukier oraz mąkę. Wlać mleko, wymieszać do połączenia się składników. Odstawić na 15 min w ciepłe miejsce.
Ciasto:
Do dużej miski wsypać mąkę oraz cukier, wymieszać. Wbić jajka, wlać mleko oraz wyrośnięty zaczyn. Mikserem lub łyżką połączyć składniki do powstania gęstego ciasta. Odstawić na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Dodatki:
Owoce umyć, obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne, wraz z bananami pokroić w kostkę. Owoce dodać do ciasta, delikatnie przemieszać.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła, dużą łyżką nabierać porcję ciasta, smażyć rumiane racuchy z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla
Martyna12
Dokładnie tak :)