Sposób przygotowania:
Naleśnikowo-budyniowy deser
CIASTO: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze. Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje.
BUDYŃ: Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Słodzimy do smaku. Ciepłym budyniem przekładamy naleśniki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy na budyniu zakładając jeden plasterek na drugi.
BUDYŃ: Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Słodzimy do smaku. Ciepłym budyniem przekładamy naleśniki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy na budyniu zakładając jeden plasterek na drugi.
weronikaS