Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki
Naleśniki: Mleko z wodą zmiksować z jajkami, mąką z proszkiem do pieczenia i cukrem. Patelnie posmarować olejem i usmażyć naleśniki.
Farsz: Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodawać po 1 żółtku ciągle ucierając następnie dodać ser, śmietanę i sok z cytryny. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i wymieszać z masą serową. Dodać rodzynki i wymieszać .
Na każdy naleśnik nałożyć 1 łyżkę farszu i zwinąć jak krokiety. Ułożyć w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu.
Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać naleśniki. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 50 minut.
Można przykryć folią aluminiową.
Farsz: Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodawać po 1 żółtku ciągle ucierając następnie dodać ser, śmietanę i sok z cytryny. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i wymieszać z masą serową. Dodać rodzynki i wymieszać .
Na każdy naleśnik nałożyć 1 łyżkę farszu i zwinąć jak krokiety. Ułożyć w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu.
Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać naleśniki. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 50 minut.
Można przykryć folią aluminiową.