Sposób przygotowania:
Desery jeżynowo-porzeczkowe
Porzeczki i jeżyny przekładamy do rondla, dodajemy cukier i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wsypujemy sucha galaretkę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Schłodzona śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy połowę musu owocowego i miksujemy.
Do szklanek lub pucharków wykładamy połowę masy śmietanowej, układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, wykładamy pozostałą masę śmietanową. Ponownie układamy pokruszone biszkopty i wylewamy mus i u układamy na wierzch po jednym biszkopcie.
Desery wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do szklanek lub pucharków wykładamy połowę masy śmietanowej, układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, wykładamy pozostałą masę śmietanową. Ponownie układamy pokruszone biszkopty i wylewamy mus i u układamy na wierzch po jednym biszkopcie.
Desery wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.