Sposób przygotowania:
Puszysty sernik z borówkami
1. Ser zmielić i połączyć z mascarpone . Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną i puszystą masę. Dodawać pojedynczo jajka. Przesiewamy proszek budyniowy. Dodać sok z cytryny. Wszystko dobrze ze sobą połączyć,miksując na niskich obrotach.
2. Wszystko razem zmiksować. Masę serową przełożyć do reszty i zmiksować do połączenia się składników.
3. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać 1/2 masy. Borówki obtoczyć w mące i wyłożyć na masę serową. Na borówki wlewamy drugą połowę masy i na wierzchu rozkładamy pozostałą część owoców oraz pokruszone biszkopty.
4. Do dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.
5. Sernik pieczemy w 170 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej.
6. Wywracamy do góry dnem ustawiając na paterze. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. '
2. Wszystko razem zmiksować. Masę serową przełożyć do reszty i zmiksować do połączenia się składników.
3. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać 1/2 masy. Borówki obtoczyć w mące i wyłożyć na masę serową. Na borówki wlewamy drugą połowę masy i na wierzchu rozkładamy pozostałą część owoców oraz pokruszone biszkopty.
4. Do dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.
5. Sernik pieczemy w 170 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej.
6. Wywracamy do góry dnem ustawiając na paterze. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. '