Sposób przygotowania:
Bukiet sałat z filetem z papirusuPrzygotowanie sałatki
Mieszankę sałat przesypujemy do miski, rzodkiewkę obieramy z łodyżek, ogórka ze skórki kroimy w plasterki razem z pomidorem. Kukurydzę i oliwki osączamy z zalewy, mieszamy z pozostałymi składnikami.
Przygotowanie fileta:
Pierś z kurczaka myjemy kroimy na większe kawałki, umieszczamy na jednej stronie papirusu nasączonego ziołami, przykrywamy drugą stroną. Kładziemy na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu! i smażymy do momentu aż będzie miękka, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.
Przygotowujemy sos: Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem i musztardą, dolać oliwę ubić trzepaczką, polać sałatkę i podawać.Smacznego!