Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Bukiet sałat z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wytworna sałatka, prosta w wykonaniu

Bukiet sałat z indykiem

Składniki:

Bukiet sałat z indykiem

 

  • 6 jajek
  • pęczek koperku
  • 2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • 30 dag. wędzonego fileta z indyka
  • po 1 główce czerwonej i zielonej sałaty
  • 1 op. rukoli
  • 1 sałata rzymska
  • 40 dag. pomidorów koktajlowych
  • 1 puszka kukurydzy

Sposób przygotowania:

Bukiet sałat z indykiem
Zioła umyj, drobno posiekaj. Jogurt wymieszaj z musztardą i posiekanymi ziołami, przypraw do smaku solą i cukrem.
Jajka ugotuj na twardo, pokrój w cząstki. Filet z indyka pokrój w kostkę. Wszystkie rodzaje sałat opłucz, osusz i porwij na kawałki. Kukurydzę osącz. Pomidorki koktajlowe potnij na połówki. Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem jogurtowym.