Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z marmoladą
Margarynę rozpuszczamy w większej części mleka i studzimy. W pozostałej części ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże. Dodajemy szczyptę soli, cukru i łyżeczkę mąki i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem.
Następnie dodajemy roztopioną margarynę, mąkę, drożdże i wyrabiamy gładkie ciasto. Ciasto dostawiamy z ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy na na cienki placek podsypując mąką. Z ciasta wycinamy szklanką koła, na które kładziemy porcję marmolady i formujemy kształt bułeczki.
Bułeczki smarujemy na wierzchu pozostałym białkiem. Następnie układamy je na blasze w pewnej odległości od siebie i pieczemy aż do zarumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Życzę smacznego ;)
Następnie dodajemy roztopioną margarynę, mąkę, drożdże i wyrabiamy gładkie ciasto. Ciasto dostawiamy z ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy na na cienki placek podsypując mąką. Z ciasta wycinamy szklanką koła, na które kładziemy porcję marmolady i formujemy kształt bułeczki.
Bułeczki smarujemy na wierzchu pozostałym białkiem. Następnie układamy je na blasze w pewnej odległości od siebie i pieczemy aż do zarumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Życzę smacznego ;)
rozmarzona.marzena
Cukiereczek13
Jak to mówią, najprostsze rozwiązania są najlepsze ;)
jaNina