Sposób przygotowania:
Bułeczki faszerowane warzywami
Soczewicę namoczyć w wodzie na pół godziny i ugotować na miękko. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce. Pora oczyścić i razem z boczkiem pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać olej. Wrzucić boczek z porem, podsmażyć, dodać marchewkę i selera. Wlać pół szklanki gorącej wody, doprawić solą, pieprzem, chilli i oregano. Poddusić 5minut. Soczewicę odcedzić, dodać do farszu razem z koncentratem. Z bułek odciąć czapeczki. Dolne części wydrążyć i napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na blasze, przykryć czapeczkami, zapiekać 10minut w 170stopniach. Szczypiorek i koperek umyć, osuszyć i posiekać. Bułeczki wyjąć z piekarnika i posypać ziołami.