marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bułeczki zapiekane z paprykarzem rybnym.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułki przekroić na wpół w poprzek i wydrążyć do połowy.Nałożyć do każdej połówki wydrążonej po 2 duże łyżki paprykarza,dać na blachę.Zapiec

Bułeczki zapiekane z paprykarzem rybnym.

Składniki:

Bułeczki zapiekane z paprykarzem rybnym.

 

  • 1-2 puszki paprykarza z tuńczyka z ryżem,
  • 6-8 dużych bułek okrągłych z ziarnami,
  • tłuszcz d blachy,
  • ketchup lub inny sos do polania bułeczek.

Sposób przygotowania:

Bułeczki zapiekane z paprykarzem rybnym.
Bułki przekroić na wpół w poprzek i wydrążyć każdą z nich do połowy,nakładać do każdej połówki po 1-2 kopiaste łyżki paprykarza tuńczykowo-ryżowego i nie doprawiać go,bo jest już dostatecznie pikantny.Rozgrzać piekarnik do temp.170-180 st.C.
a nadziane połówki ułożyć na natłuszczoną blachę,wstawić do piekarnika na 15 min.Po zapieczeniu wyjąć i podawać bułeczki z
ketchupem lub innym sosem.Ketchup nie musi być ostry.