Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Bułki maślane zapiekane z lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Alternatywa dla ziemniaków - smakuje równie smacznie jak wygląda.

Bułki maślane zapiekane z lubczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki maślane zapiekane z lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Bułki maślane zapiekane z lubczykiem
Bułeczki maślane obieramy ze skórek i odważamy 200g. Następnie kroimy je w krążki i wkładamy do miski. Bułki posypujemy solą, lubczykiem i gałką muszkatołową. Mleko podgrzewamy, żeby było ciepłe. Jajko rozkłócamy. Bułeczki polewamy mlekiem, wlewamy jajko i dodajemy łyżkę miękkiego masła - całość dokładnie mieszamy, aby bułeczki połączyły się ze wszystkimi składnikami. Odstawiamy na 5 minut. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Następnie wykładamy przygotowane bułeczki i zapiekamy je 8-`10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Wyjmujemy je i studzimy, Świetnie smakują jeszcze troszkę ciepłe. Idealnie będą pasowały do różnego rodzaju mięs. Polecam gorąco :)
Bułki maślane zapiekane z lubczykiem
Bułeczki maślane obieramy ze skórek i odważamy 200g. Następnie kroimy je w krążki i wkładamy do miski.
Bułki maślane zapiekane z lubczykiem
Bułki posypujemy solą, lubczykiem i gałką muszkatołową.
Bułki maślane zapiekane z lubczykiem
Całość dokładnie mieszamy, aby bułeczki połączyły się ze wszystkimi składnikami.
Bułki maślane zapiekane z lubczykiem
Następnie wykładamy przygotowane bułeczki i zapiekamy je 8-`10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.