Sposób przygotowania:
Bułki maślane zapiekane z lubczykiem
Bułeczki maślane obieramy ze skórek i odważamy 200g. Następnie kroimy je w krążki i wkładamy do miski. Bułki posypujemy solą, lubczykiem i gałką muszkatołową. Mleko podgrzewamy, żeby było ciepłe. Jajko rozkłócamy. Bułeczki polewamy mlekiem, wlewamy jajko i dodajemy łyżkę miękkiego masła - całość dokładnie mieszamy, aby bułeczki połączyły się ze wszystkimi składnikami. Odstawiamy na 5 minut. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Następnie wykładamy przygotowane bułeczki i zapiekamy je 8-`10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Wyjmujemy je i studzimy, Świetnie smakują jeszcze troszkę ciepłe. Idealnie będą pasowały do różnego rodzaju mięs. Polecam gorąco :)