Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Buraczana sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka, idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach.

Buraczana sałatka

Składniki:

Buraczana sałatka

 

Sposób przygotowania:

Buraczana sałatka

I

Buraczana sałatka
Przygotowanie buraków, ogórków oraz jajek.

1. Jajka gotuję na twardo. Buraki obieram, przekładam do garnka, zalewam wodą, wlewam ocet, wsypuję cukier oraz sól, gotuję. Po ugotowaniu buraki studzę i kroję w kostkę.
2. Ogórki kiszone kroję w kostkę.

II

Buraczana sałatka

3. Cebule obieram, kroję w drobną kostkę. Jajka po ugotowaniu studzę, drobno siekam.
4. Następnie dodaję majonez, sól oraz pieprz, dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.

III

5. Sałatka gotowa.
6. Smacznego.