Sposób przygotowania:
Buraczki czerwone z miodem
Buraki umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać. Zimne buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Miód wymieszać z sokiem z cytryny, wlać do utartych buraczków, dodać świeżo utarty chrzan, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę.
![Buraczki czerwone z miodem Buraczki czerwone z miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-czerwone-z-miodem-77381.jpg)
![Buraczki czerwone z miodem Buraczki czerwone z miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-czerwone-z-miodem-77382.jpg)