Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Buraczki na gorąco wg Reni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do obiadu nie tylko dla wegetarian.

Buraczki na gorąco wg Reni

Składniki:

Buraczki na gorąco wg Reni

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na gorąco wg Reni
Buraki myjemy i gotujemy w skórce 45 minut. Jeśli bulwy buraków są duże, dodatkowo kroimy je na pół. Następnie wyciągamy na talerz, aby obeschły i wystygły. Obieramy je i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Następnie wrzucamy cebulę na rozgrzany olej i smażymy aż się zarumieni. Wrzucamy do podsmażonej cebuli starte buraki i smażymy kwadrans doprawiając solą i sokiem z cytryny. Podajemy z ziemniakami i kotletami sojowymi.

Tagi:

buraki