Sposób przygotowania:
Carpaccio z pieczonych buraków
Buraki wkładamy do nagrzanego do 190 st piekarnika i pieczemy ok 1,5 godziny w zależności od ich wielkości.
Kiedy buraki są upieczone, studzimy je, a następnie obieramy. Kiedy będą już całkiem wystudzone kroimy na cienkie plasterki. Jarmuż płuczemy i układamy na półmisku.
Polewamy odrobiną oleju z pestek dyni. Wykładamy na niego buraki, które polewamy sosem czosnkowym.
Sos przygotowujemy w taki sposób: ok szklankę jogurtu doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i ząbkiem czosnku. Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika.
Kiedy buraki są upieczone, studzimy je, a następnie obieramy. Kiedy będą już całkiem wystudzone kroimy na cienkie plasterki. Jarmuż płuczemy i układamy na półmisku.
Polewamy odrobiną oleju z pestek dyni. Wykładamy na niego buraki, które polewamy sosem czosnkowym.
Sos przygotowujemy w taki sposób: ok szklankę jogurtu doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i ząbkiem czosnku. Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika.