petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Buraki z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepis na smaczne i bardzo oryginalne zasmażane buraki z masłem i przyprawami na ostro. Nadają się jako dodatek do obiadu.

Buraki z masłem

Składniki:

Buraki z masłem

na masę

Sposób przygotowania:

Buraki z masłem
Buraki gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do miękkości (ok. 45 min). Gdy będą gotowe, odcedzamy wodę i po wystygnięciu obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. 

W dużym garnku topimy masło i wrzucamy buraki. Juz na średnim ogniu przysmażamy całość, pamiętając aby często mieszać. Smazymy do momentu aż nadmiar płynu z buraków wyparuje. 

Następnie dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. 

Tagi:

buraki