iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Buraczki obiadowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Buraczki obiadowe , ugotowane i pokrojone w kosteczkę do tego cebulka i przyprawy . Polecam do ziemniaczków i mięska.

Buraczki obiadowe

Składniki:

Buraczki obiadowe

 

Sposób przygotowania:

Buraczki obiadowe
Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy z skórki. Następnie kroimy w plastry potem w paseczki i na końcu w kostkę. Buraki kropimy sokiem z cytryny , dodajemy sol morską i pieprz do smaku. Mieszamy . Cebule siekamy i dodajemy do buraczków. Chrzan mieszamy z olejem i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy i chłodzimy.

Tagi:

buraki